Om oss

Bærum Bachkor ble stiftet i 1986 og er tilknyttet Høvik kirke, hvor koret jevnlig medvirker. Koret synger i all hovedsak klassisk kirkemusikk, med vekt på JS Bach.

Koret har høye musikalske ambisjoner og samarbeider med profesjonelle musikere ved større oppsetninger. Koret har blant annet samarbeidet med Barokkanerne, Norwegian Cornets and Sackbuts og kontratenoren Robin Blaze.

Dirigent Thröstur Eiriksson

Eiriksson er kantor i Høvik kirke. Han har sin kirkemusikkutdannelse fra Norges Musikkhøgskole.  Eiriksson har ledet en rekke store oratoriefremførelser med Bærum Bachkor og holdt flere orgelkonserter i inn- og utland. Han har sittet i flere komitéer og utvalg i forbindelse med liturgireformen i Den norske kirke, bl.a. i koralbokkomiteen.

Thröstur Eiriksson er universitetslektor ved Norges Musikkhøgskole der han underviser i hymnologi og liturgikk. Han blir flittig benyttet som foredrags- og seminarholder i disse disiplinene.

Medlemmer i Bærum Bachkor

SOPRANER:

Hilde Bjørndal, Torill Grimstad Osberg, Ingeborg Katarina Vea, Ellen Daleng, Torunn Fylling, Ingunn Mari Skaaden, Monica Herde, Christine Holmsen Hjellum, Kristin Karlsen, Maria Georgia Stavrakaki Hansen, Ann-Charlotte Johansson, Jane S. Lomax

ALTER:
Ingunn Fjæreide, Erle Becker-Erichsen, Unni Haakenaasen, Elin Schønberg Røe, Else Marie Høie, Juliia Bondar, Heidi Bakkeli Amundsen, Helene Aksøy, Ane Holme

TENORER:
Jørgen Ingeberg, Rolf B Fesche, Rasmus Eger, Anselm Kiersch, Jan Carsten Bjerkfelt, Per Gunnar Røe, Ole Fredrik Lagesen

BASSER:
Petter M. Mowinckel, Leiv S. Hope, Olav Fylling, Walter Johansson, Sverre Stenseng

Foto: Lars Opstad (øverst og i midten, Ingeborg Vea (nederst)

Øvelser og forpliktelser

Kormedlemmener har oppmøteplikt på ukentlige korøvelser i menighetshuset til Høvik menighet, onsdager fra kl. 19:00 til kl. 22:00. Koret er tilknyttet Høvik Menighet, og fungerer også som liturgisk kor i menigheten ved at grupper fra koret deltar i høymessen etter turnus. Turnusen er vederlag for at Høvik Menighet stiller lokaler og dirigent til rådighet. Alle korets medlemmer er pliktige til å delta i oppsatt turnus, som innebærer forsangertjeneste ca. to ganger i halvåret. Koret har også en obligatorisk helgesamling i oktober og et lørdagsseminar i januar/ februar.

Du trenger ikke være skolert sanger for å bli med i Bærum Bachkor, men litt notekunnskap får du bruk for. Ta direkte kontakt med med vår dirigent Thröstur Eirikson, tlf. 408 53 991, throstur.eiriksson@hovik.menighet.no, for spørsmål eller avtale om prøvesang. Vi har en øvre aldersgrense på 55 år ved opptak, men dirigenten kan ved enkelte tilfeller gjøre unntak fra aldersgrensen.

Se også korets vedtekter og  kjøreregler.